Нежен шоколадов сладкиш

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
435
3k
709
2k
2
13/04/2020
"Опитахте ли вече този нежен шоколадов сладкиш, който се топи в устата - какво чакате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 859
  • Преглеждания за месеца1363
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и разтопения шоколад. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към сместа.

Сипва се в намаслена и набрашнена тавичка. Вкусният шоколадов сладкиш се на 180 градуса за 20 минути.

Какаовата глазура се приготвя като млякото, захарта и какаото се смесват в тенджерка.

Слага се на котлона и щом заври, се сипва размитото в малко вода царевично нишесте. Ври 2-3 минути, докато леко се сгъсти.

Глазурата се сипва върху нежния шоколадов сладкиш и се разпределя равномерно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар