Нежен шоколадов сладкиш

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Нежен шоколадов сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Опитахте ли вече този нежен шоколадов сладкиш, който се топи в устата - какво чакате"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • натурален шоколад - 100 г разтопен
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За глазурата
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и разтопения шоколад. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към сместа.

Сипва се в намаслена и набрашнена тавичка. Вкусният шоколадов сладкиш се на 180 градуса за 20 минути.

Какаовата глазура се приготвя като млякото, захарта и какаото се смесват в тенджерка.

Слага се на котлона и щом заври, се сипва размитото в малко вода царевично нишесте. Ври 2-3 минути, докато леко се сгъсти.

Глазурата се сипва върху нежния шоколадов сладкиш и се разпределя равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: