Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Сладки картофи и нахут в кокосово мляко

Сладки картофи и нахут в кокосово мляко

Tanya StoyanovaTanya Stoyanova
Новак
1146
Сладки картофи и нахут в кокосово мляко
Снимка: Анонимен
1 / 5
14/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 3 бр.
  • лук - 2 глави червен
  • моркови - 5 бр.
  • гъби - 500 г
  • нахут - 2 консерви сварен
  • кокосово мляко - 500 мл пълномаслено
  • зехтин - 3 с.л.
  • джинджифил - пресен или сух 1 - 2 с.л.
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • вегета - 2 ч.л.
  • къри - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют пипер
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на кубчета, гъбите - на тънки резенчета, а лукът на дребно.

В дълбок тиган, за предпочитане уок, първо се запържва лукът с джинджифила в зехтин до омекване.

Добавят се сладките картофи и морковите, разбърква се добре и се поставя капак.

След като зеленчуците омекнат, се маха капакът, добавят се гъбите и отцеденият нахут.

Поставя се капакът за 5 до 10 минути.

Капакът се маха и се добавят натрошеният бульон, вегета, къри, както и всички останали подправки на вкус. Разбърква се. Задушава се за кратко под капак.

Добавя се кокосовото млякото (1 консерва, може да се замени с друг вид, около 15% готварска сметана), разбърква се и се оставя да покъкри, докато сосът се сгъсти достатъчно и нахутът в това веганско ястие е поомекнал.

Сервират се сладки картофи и нахут в кокосово мляко с препечена филийка хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: