Начин на приготвяне
С четка намажете 6 купички (за крем Брюле са най-удобни) с масло и поръсете добре с пармезан.
Ако ползвате пресен спанак, го задушете в малко зехтин и го охладете.
Загрейте маслото и запържете брашното. Разредете с млякото, овкусете със сол, пипер и индийско орехче.
Бъркайте непрекъснато, докато се посгъсти. Разделете жълтъците от белтъците на 3-те яйца.
Добавете спанака и жълтъците при млечно-брашнения сос (да не е горещ), а белтъците с щипка сол разбийте на сняг (не много твърд, но и да държи форма).
Внимателно ги интегрирайте в спаначената смес.
Напълнете купичките догоре със сместа за суфлето и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 мин.
Сервирайте въздушно спаначено суфле веднага!