Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Въздушно спаначено суфле

Въздушно спаначено суфле

Ирина КолеваИрина Колева
Новак
2018745
Въздушно спаначено суфле
Снимка: Ирина Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Въздушното спаначено суфле се приготвя и сервира с любов"

Необходими Продукти

  • краве масло - 4 с.л.
  • спанак - 200 - 250 г (пресен или замразен)
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • яйца - 3 бр.
  • За намазване
  • масло - разтопено
  • пармезан - около 3 - 4 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С четка намажете 6 купички (за крем Брюле са най-удобни) с масло и поръсете добре с пармезан.

Ако ползвате пресен спанак, го задушете в малко зехтин и го охладете.

Загрейте маслото и запържете брашното. Разредете с млякото, овкусете със сол, пипер и индийско орехче.

Бъркайте непрекъснато, докато се посгъсти. Разделете жълтъците от белтъците на 3-те яйца.

Добавете спанака и жълтъците при млечно-брашнения сос (да не е горещ), а белтъците с щипка сол разбийте на сняг (не много твърд, но и да държи форма).

Внимателно ги интегрирайте в спаначената смес.

Напълнете купичките догоре със сместа за суфлето и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 мин.

Сервирайте въздушно спаначено суфле веднага!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: