Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Страхотно спаначено суфле

Страхотно спаначено суфле

Страхотно спаначено суфле
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Развихрете кулинарните си умения с тази рецепта за спаначено суфле"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г задушен
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.л. зеленчуков
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 60 - 70 г
  • галета - за поръсване
  • за соса
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задуших лука и замразения спанак в малко масло, като ги овкусих с черен, червен пипер и джоджен.

Отделно в 50 г разтопено масло запържих брашното, добавих топличко прясно мляко, зеленчуков бульон, 3 разбити жълтъка и 50 г настърган кашкавал.

Бърках, докато се сгъсти и изсипах при спанака. Добавих малко натрошено сиренце. Разбих 3-те белтъка с малко сол на пяна и внимателно добавих към сместа.

Изсипах в намазнени и поръсени с галета формички и пекох 45 минути на 200 градуса.

Сервирах със сос от натрошено сирене и настърган кашкавал, разтопени в чаша прясно мляко и малко дижонска горчица.

Получи се много вкусно зеленчуково суфле!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татяна Петрова
Татяна Петрова
Аз нямах зелен лук и сложих праз. Пекох в овална тава и намалих времето за готвене - пекох 20 мин на 200 градуса и още 10 на 180. Получи се много сочно суфле. Не ми допадна особено соса, бих го пропуснала следващия път и бих си направила стандартен чеснов с кисело мляко.
25.02.2021 21:33
2