Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с брашно от елда

Кекс с брашно от елда

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кекс с брашно от елда1 / 2
03/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Със сигурност ще ни бъдете благодарни за този кекс"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 100 г
  • пълнозърнесто брашно - 110 г
  • какао - 40 г на прах
  • захар - 190 г
  • олио - 80 мл
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1 щипка морска
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от елда се смесва с пълнозърнестото брашно, пресява се и се добавя бакпулверът, захарта, какаото и солта.

Разбърква се и се добавя олиото, водата, ванилията и всичко се хомогенизира.

Не трябва да се бърка дълго време, защото кексът няма да стане пухкав.

Сместа се излива във форма за кекс с дупка в средата, като се пълни на 2/3 от височината.

Пече се 25 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине във формата и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: