Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпан Виктория

Пандишпан Виктория

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949863
Пандишпан Виктория1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 175 г
  • пудра захар - 175 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 175 г с набухвател
  • конфитюр - 3 с.л. от ягоди
  • сметана - 225 мл разбита
  • пудра захар - за поръсване
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си две тави или форми за печене с диаметър 18 см Намажете ги с олио, поръсете ги с пудра захар и брашно и изтупайте излишното.

В дълбок съд смесете захарта и маслото и разбийте на пухкава, еднородна смес. Постепенно добавете яйцата, едно по едно, а след тях и пресятото брашно. Бъркайте до получаването на гладка смес.

Разпределете сместа на две равни части и я изсипете в приготвените тавички. Подравнете повърхността на блатовете и ги изпечете в загрята на 190 градуса върна за около 25 минути.

Оставете ги за 5-7 минути да се охладят. Намажете повърхността на единия с конфитюр и разбитата на гъст крем сметана. Покрийте с другия блат, поръсете обилно с пудра захар и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
45
30
20
10
Дай твоята оценка: