Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Високопротеинови нисковъглехидратни солени мъфини

Високопротеинови нисковъглехидратни солени мъфини

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5812k1
Високопротеинови нисковъглехидратни солени мъфини
Снимка: Йоана
1 / 3
15/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Солени мъфини, подходящи и за диета - какво по-хубаво"

Необходими Продукти

  • яйца - 2
  • белтъка - 2
  • извара - 100 г
  • скир - 100 г (цедено/кисело мляко)
  • ленено брашно - 25 г
  • слънчогледово брашно - 15 г (може да замените с ленено или друго по избор)
  • кашкавал - 30 г
  • сирене - 20 г
  • хранителна мая - 10 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • семена - микс за поръсване
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата и белтъците в купа за тези протеинови мъфини.

Настъргвате кашкавала, натрошавате сиренето и заедно с останалите продукти, без семената и водата, ги добавяте към яйцата.

Разбърквате добре.

Ако сместа ви е прекалено гъста, прибавяте малко вода, докато стане по-рядка.

Вече готовата смес изсипвате във форми за мъфини, поръсвате със семената и печете солените мъфини в предварително загрята на 200 градуса фурна до придобиването на лек кафеникав загар.

Хапвайте с удоволствие тези високопротеинови нисковъглехидратни солени мъфини

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: