Витаминозна супа

16/04/2020
"Вземете си дневната доза витамини с вкусна супичка с куп полезни продукти "
Приготвяне12 мин.
Готвене35 мин.
Общо47 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 063
  • Преглеждания за месеца392
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте праза и чесъна и ги задушете за около 6-10 минути в зехтина с малко сол. Добавете бадемите и разбъркайте за още няколко минути.

2. Сложете картофа, тиквичката и карфиола - почистени и нарязани на дребно. Оставете на тих огън да се задушат също за кратко.

3. През това време си почистете аспержите отчупвайки основата - там, където се скършва лесно, е точното място, а жилавата част изхвърлете. Нарежете и тях и заедно с броколите сложете при другите зеленчуци на огъня.

4. Налейте зеленчуковия бульон (аз го приготвям домашен от моркови, целина, пащърнак, праз, лук, стръкове пресен магданоз и бяла ряпа).

5. Подправете със сол и пипер и варете под капак 18 минути. Така витамините в зеленчуците ще се запазят по- добре.

6. Сварената полезна супа сипвам в кухненски робот или блендер с голяма купа и смилам до съвършено фина консистенция. Би могло да се използва и пасатор, но не знам дали няма да останат малки парченца от бадемите, ако уредът ви не е достатъчно мощен.

7. Вземете връхчета от аспержи за декорация на купичките. Запечете ги за кратко в намазнен със зехтин тиган. В същия тиган запечете и филираните бадеми.

8. Сервирайте горещата витаминозна супа поръсена с филираните бадеми и запечените връхчета от аспержи. По желание поръсете с още зехтин.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар