Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз с праз и свинско рагу

Ориз с праз и свинско рагу

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Ориз с праз и свинско рагу
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
15/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"От свинското рагу става не само вълшебна супа, но и много вкусно ястие с праз, опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • свинско рагу - 1 - 1.5 кг
  • праз - 2 големи стръка
  • ориз - 1. 5 ч.ч. перлен, за предпочитане
  • масло - 3 с.л. растително
  • моркови - 2 бр. среден размер
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • лимонов сок - сокът на половин лимон
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 3 листа
  • розмарин - 1 клонче
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рагуто се сварява за 40-50 минути в 1. 5 л. подсолена вода заедно с дафиновия лист и розмарина. Бульонът се прецежда, месото внимателно се отделя от костите.

Празът се разрязва по дължина и се почиства. Морковите се нарязват на кръгчета, чушките на дребни парчета.

Всичко се задушава до омекване в мазнината, добавят се черният пипер, лимоновият сок, оризът и месото. Залива се с 6 ч.ч. бульон в подходяща тава.

Пече се на 180 градуса до готовност. Поръсва се обилно с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: