Начин на приготвяне
Разбъркваме с телена бъркалка яйцето в подходяща дълбока купа и смесваме с кафявата захар, шарлана и содата. Оцветяваме с какао и брашно от рожков.
Сгъстяваме сместа с пълнозърнесто брашно и доомесваме с царевично фино брашно. Върху подходяща повърхност с помощта на точилка разточваме тестото (около 5-6 мм дебелина, а може и малко по-дебело, за да са по-пухкави).
Изрязваме с малка формичка за сладки, в случая - капка (или друга формичка по желание). Ако след като са готови, сме решили да поднесем вкусните сладки във формата на цвете, както е на снимката, то тогава трябва да направим и 2 малки кръгчета за тичинката.
Внимателно ги подреждаме на 1 см отстояние в намазана с шарлан тава за печене. На 180 градуса печем за около 10 минути и вече готови, сипваме в кутия и затваряме, за да не стават твърде хрупкави.
Разтваряме ваниловото нишесте в купичка с половин чаена чаша топла вода. Наливаме 2 чаени чаши вода в тенджерка и след като заври, сипваме захарта (в случая използваме бяла само, за да не промени цвета).
Щом тя се разтвори, добавяме течното нишесте, разбърквайки непрестанно с телена бъркалка. Варим около 5 минути (може и повече), за да се сгъсти.
След това сваляме от котлона и ароматизираме допълнително с 1-2 капки течна ванилия. Прибавяме орехите, предварително фино натрошени (които ще променят крема на цвят, а в случая ни трябва светъл крем за шоколадовите бисквити).
Затова изсветляваме цвета на крема и сгъстяваме с фино смлени 3-5 бр. обикновени бисквити. Оставяме ваниловия крем да изстине и стегне.
Накрая намазваме половината от сладките с равномерно количество крем и ги захлупваме с втората половина. Леко притискаме, за да се слепят и заглаждаме крема, за да изглеждат завършено и красиво.
Подреждаме готовите слепени сладки във формата на цвете в чиния.
Бързи, лесни и ароматни слепени сладки с ванилов крем. Любими на децата, тъй като са лесни и интересни за приготвяне!