Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Празнични великденски яйца

Празнични великденски яйца

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30164100
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Традициите трябват да бъдат поддържани и предавани от поколения на поколения"

Необходими Продукти

  • яйца - 30 бр.
  • боя за яйца - 2 опаковки с по 7 цвята
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 7 с.л.
  • памук
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се нареждат върху кърпи в две големи тенджери. Заливат се с вода с един пръст над тях, посоляват се и се варят на слаб огън 10 минути.

Сварените яйца се охлаждат и подсушават.

В седем буркана с топла вода се разтварят боите за яйца. Във всеки от тях се слага по 1 с.л. оцет. Разбърква се и започваме да боядисваме яйцата, като работим с домакински ръкавици, за да не се изцапаме.

Половината от моите великденски яйца аз боядисах едноцветно, залепих им стикерчета и ги гланцирах с олио.

Другата част направих шарени, като върху парчета разстлан памук накапах с лъжица различни бои. Увих хубаво яйцата в тях, като отгоре накапах още бои, така че цялото парче памук да бъде добре напоено. След около 5 минути развих яйцата, оставих ги малко да поизсъхнат и ги гланцирах с олио.

Празничните великденски яйца са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: