Начин на приготвяне
Запържете леко каймата в тиган за 3-4 мин.
Осолете малко и прехвърлете в чиния заедно с мазнината, която остане.
В същия тиган запържете ситно нарязан лук и домати, добавете пресен копър.
Приготвяне на млечен сос:
Разбъркваме брашно в млякото, добавяме сол и довеждаме до кипене, сваляме от котлона (сосът леко ще се сгъсти).
В намазнена форма сложете на слоеве:
- лист от тънък арменски лаваш;
- кайма;
- лаваш;
- зеленчукова смес;
- лаваш.
И така до свършване на продуктите.
Последния лаваш отгоре се намазва с млечен сос, поръсва се с настърган кашкавал и лазанята се пече във фурната за около 30 -40 минути до златисто кафяво.
Да ви е сладко с тази вкусна мързелива лазаня с питки лаваш.