Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Мързелива лазаня с питки лаваш

Мързелива лазаня с питки лаваш

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8158412
Мързелива лазаня с питки лаваш
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 5
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако усещате мързеливото гласче на рамото си, няма проблем - оставете го там, а вие си спретнете тази мързелива лазаня с лаваш"

Необходими Продукти

  • лаваш - 5 бр.
  • кайма - 500 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • лук - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • нарязан копър
  • сол
  • За сос
  • прясно мляко - 0.5 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете леко каймата в тиган за 3-4 мин.

Осолете малко и прехвърлете в чиния заедно с мазнината, която остане.

В същия тиган запържете ситно нарязан лук и домати, добавете пресен копър.

Приготвяне на млечен сос:

Разбъркваме брашно в млякото, добавяме сол и довеждаме до кипене, сваляме от котлона (сосът леко ще се сгъсти).

В намазнена форма сложете на слоеве:

- лист от тънък арменски лаваш;

- кайма;

- лаваш;

- зеленчукова смес;

- лаваш.

И така до свършване на продуктите.

Последния лаваш отгоре се намазва с млечен сос, поръсва се с настърган кашкавал и лазанята се пече във фурната за около 30 -40 минути до златисто кафяво.

Да ви е сладко с тази вкусна мързелива лазаня с питки лаваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: