Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Плоски арменски питки Лаваш

Плоски арменски питки Лаваш

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Плоски арменски питки Лаваш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Избрахте ли вече с кое ястие ще поднесете тези плоски арменски питки лаваш?"

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 5 с.л. разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • захар - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашно, със солта и захарта в купа и разбъркайте. В малка купа смесете водата, яйцето и 2 с.л. о т маслото.

Прибавете яйчената смес към сухите съставки и разбъркайте, като ако е необходимо добавете още вода.

Полученото тесто се разделя на 3 части. Покрийте ги с кърпа и оставете да починат за 30 минути. Загрейте фурната на 180-200 градуса.

Разточете трите топки на тънки кори, намажете ги с оставащото масло и запечете за 10-15 минути. Охладете и ги надупчете, поднесете с ястие по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: