Начин на приготвяне
Маята се разбърква с 1 ч.л. захар, 1 ч.л. брашно и малко мляко. Замесва се меко тесто за кифлички от всички продукти. Може да добавите в тестото няколко капки оцет, за да стане еластично и да не се събира после при разточване.
Готовото тесто оставяме 10-15 минути да почине. Разделяме тестото на 8 части. Всяка част разточваме на кръгла кора, която нарязваме на 8 триъгълника.
В широката част на триъгълника слагаме по 1 ч.л. от сладкото, което сме разбъркали със смлени на едро орехи. Завиваме от широката към тънката страна и оформяме кифличките със сладко.
Подреждаме в тава, постлана с хартия за печене, на малко разстояние една от друга, защото се надуват.
Така наредените козуначени кифлички се оставят да втасат. Преди да ги сложим във фурната, мажем с разбито яйце и ги поръчваме с кристална захар.
Печем козуначените кифлички със сладко в загрята фурна на 200 градуса до готовност.