Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте яйцата със захарта. След това прибавете брашното и бакпулвера и разбъркайте с лъжица. Получената смес изсипете в ринг с падащо дъно и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Ще разберете дали блатовете са готови като го надупчите по средата с вилица и не остане нищо по вилицата. Оставете го да изстине и след това готовия блат разрежете хоризонтално на 4 части.
След това с помощта на нож го оформете във формата на яйце. Следващата стъпка е приготвянето на двата крема.
В дълбока купа разбийте мекото масло с пудрата захар след това прибавете ваниловата захар, прясното мляко и отново разбийте. Разбивайте до пухкава и мека консистенция. Това е масления крем.
За какаовия крем вземете друга купа и разбийте пудрата захар и маслото. Прибавете яйцата, захарта, какаото и разбийте.
Третата стъпка е подготвянето на тортата за Великден. Сложете първия блат в чиния и го намажете с масления крем. Втория и третия блат намажете с какаовия крем.
Най-горния блат заедно с цялата торта намажете с масления крем, за да може когато сложите фондана отгоре, той да залепне.
След като направите всичко това, сложете празничната торта в хладилника за 1 час, докато оформите украсата от фондан.
За украсата с помощта на резци направих червени и сини цветчета. Вие можете да направите украсата по ваш избор.
След като си направите украсата, вземете жълт фондан и го разточете на тънък лист, след което го сложете върху тортата и с ръце заглаждайте отгоре и отстрани.
Излишната част я изрежете и отгоре сложете вашата украса. След като сте я украсили, я сложете в хладилника за около 30 минути, за да стегне.
Вашата торта великденско яйце е готова.