Пролетна тигрова салата

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
689
474
283
19/04/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим тази пролетна салата, започваме с измиването на зеленчуците.

Марулята се измива старателно лист по лист. След което я оставяте да се изцеди добре от излишната вода. Перата лук и репичките също се обелват и измиват под течаща вода.

Яйцата сварете във вряла вода за 8-10 мин. Щом са готови, ги полейте със студена вода, за да изстинат по-бързо и ги обелете.

Нарежете на тънки линии марулята, лука и репичките. Подсолете ги и овкусете с олио на вкус. Разбъркайте ги и поставете вкусната зелена салата в подходяща дълбока салатна купа.

Обелените яйца нарежете на по 4 парчета и наредете върху зеленчуците. Върху тях минете със редуцирания оцет, така че да се получи имитация на тигрова шарка.

Поднесете пролетната тигрова салата с прибор за сервиране.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар