Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки бут със зелен лук и гъби

Агнешки бут със зелен лук и гъби

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Агнешки бут със зелен лук и гъби
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 3 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • гъби - 150 г
  • девесил
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправка за агнешко - 1 опаковка (на Биосет)
  • олио
  • домати - 200 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се осолява поне 1 час преди да се сложи да се изпече. Зеленият лук и гъбите се измиват, почистват се и се режат на едро. Сипват се на дъното на дълбока тава.

Овкусяват се със сол, червен пипер. черен пипер и олио. Отгоре се слага агнешкият цял бут или срязан на две. Намазва се с олио и отгоре се поръсва с черен пипер, червен пипер и цялото пакетче с подправката за агнешко.

Намазва се хубаво и от двете страни с помоща на четка или с ръка, както ви е удобно. Слага се консервата с домати и се разбърква. Долива се вода, докато месото се покрие. Печем на 180 градуса под капак или фолио за поне 2 часа.

Накрая махаме капака или фолиото и оставяме да се запече месото като от време на време го поливаме със соса. 10 минути преди да изключите фурната поръсете печеното агнешко с пресен девесил.

Агнешкият бут със зелен лук и гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: