Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешки гювеч с картофи и зелен лук

Агнешки гювеч с картофи и зелен лук

Агнешки гювеч с картофи и зелен лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Да, повечко време е нужно на тази агнешка вкусотия да стане готова, но чакането си заслужава"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • картофи - 700 грама
  • агнешко месо - 700 грама с кокал
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1.5 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на едри парчета картофките. Прехвърлете ги на дъното на гювеч, овкусете със сол. Добавете наситнения зелен лук.

Нарежете на порции агнешкото.

Пригответе кашица от червения и черния пипер, джоджена, олиото и брашното. Разбъркайте добре и хубаво втрийте в месото.

Добавете порциите агнешко в гювеча. Налейте вода - около 150 мл, сложете капака на гювеча и го сложете в студена фурна.

Включете на 220 градуса и печете 30 минути. След това намалете градусите на 170 и печете още около час и половина.

Агнешкият гювеч с картофи и зелен лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: