Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печен агнешки бут със зелен боб и пресни картофи

Печен агнешки бут със зелен боб и пресни картофи

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
72912
Печен агнешки бут със зелен боб и пресни картофи
Снимка: Polina Mateva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • зелен боб - 500 г (пресен или замразен)
  • пресни картофи - 500 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър - 2 - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • девесил - 2 - 3 стръка
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • чубрица - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солта, черният и червеният пипер се смесват на каша с олиото и агнешкото се обтрива с получената гъста смес.

В глинен гювеч или друг голям съд с капак се слагат стръковете девесил и джоджен и върху тях агнешкият бут. Долива се малко вода на дъното.

Агнешкото се пече 2 часа на 200 градуса, отваря се и се добавя зеленият боб отстрани на агнешкото в соса, поръсва се с чубрица и малко сол.

Оставя се още един час да се допече.

Сервира се с пресни картофи соте, приготвени отделно на пара и запържени с малко масло, копър и чесън.

Печеният агнешки бут със зелен боб и пресни картофи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: