Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печено заешко за Великден

Печено заешко за Великден

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печено заешко за Великден
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
20/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Цяла тава с печено заешко сме сготвили за Великден, чакаме само гостите"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • пресен лук - 1 стрък
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сух джоджен - 1 ч.л. (или пресен)
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, хубаво го измийте и натрийте със сол и червен пипер.

Нарежете лука и пресния джоджен - ако имате, ако не сухият също е добре. Овкусете със малко сол, червен и черен пипер, разбъркайте и сложете порциите месо в намазнена с олио тава. Върху месото разпределете парченца масло.

Сипете 3 чаши вода, покрийте с алуминиево фолио и сложете в печката да къкри за около час, час и половина.

Извадете печения заек и добавете ориза, отново покрийте с фолиото и оставете така до пълното сваряване на ориза.

Преди да изключите фурната отстранете фолиото, месото да се запече за кратко, но без да се изсушава, а да остане сочно.

Печеното заешко за Великден е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: