Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печени агнешки ребърца и плешка

Печени агнешки ребърца и плешка

Печени агнешки ребърца и плешка
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Сочно и крехко агнешко печено - чудна вечеря"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 кг. ребърца и плешка
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчукова
  • мента - 3 - 4 листчета прясна
  • маточина - 3 - 4 листчета прясна
  • сол - 1 - 2 щипки
  • вода - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото месо.

Намажете го от всички страни с размекнато на стайна температура масло.

Смесете в купичка сухите подправки (червен пипер, черен пипер, зеленчуковата подправка, сол) и с тях натрийте месото.

Поставете агнешкото месо в дълбока тава и налейте вода.

Пуснете пресните листчета мента и маточина, които ще придадат приятен и свеж аромат на месото.

Покрийте и загънете хубаво тавата с фолио и я поставете в загрята фурна.

Печете на 180 градуса около 150 минути, след което махнете фолиото и печете агнешкото още 30 минути.

Така печените агнешки ребърца и плешка ще придобият отвън приятен червен загар, а отвътре месото ще бъде сочно и крехко.

Печените агнешки ребърца и плешка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: