Агнешки ребърца с горчица

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Агнешки ребърца с горчица1 / 2
06/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Нямате си и представа колко са вкусни тези агнешки ребърца... не е късно да си ги приготвите!"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 парче със 7 - 8 ребра
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 4 с.л. дижонска
  • галета - 200 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте дъното на плитка тава с алуминиево фолио. Отгоре сложете агнешките ребра, като внимавате тлъстата част да остане отгоре.

Смесете меда с горчицата, разбъркайте добре и с получената марината намажете месото. Галетата се разбъркват със солта и черния пипер.

Разнесете овкусените галета върху агнешкото месо, като гледате да получите тънка коричка. Печете агнешките ребра в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20-25 минути.

Извадете ги, оставете ги да престоят поне 10 минути и едва след това ги нарежете на порции. Сервирайте с гарнитура от задушени или пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: