Начин на приготвяне
Измийте и подсушете агнешкото месо.
Намажете го от всички страни с размекнато на стайна температура масло.
Смесете в купичка сухите подправки (червен пипер, черен пипер, зеленчуковата подправка, сол) и с тях натрийте месото.
Поставете агнешкото месо в дълбока тава и налейте вода.
Пуснете пресните листчета мента и маточина, които ще придадат приятен и свеж аромат на месото.
Покрийте и загънете хубаво тавата с фолио и я поставете в загрята фурна.
Печете на 180 градуса около 150 минути, след което махнете фолиото и печете агнешкото още 30 минути.
Така печените агнешки ребърца и плешка ще придобият отвън приятен червен загар, а отвътре месото ще бъде сочно и крехко.
Печените агнешки ребърца и плешка са готови.