Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Лесни козуначени кифлички за начинаещи

Лесни козуначени кифлички за начинаещи

Лесни козуначени кифлички за начинаещи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
50
"Ако знаете само какви кифлички може да спретнете, дори да сте начинаещ в кухнята - ще изумите всички"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • растително масло - 70 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 4 с.л.
  • суха мая - 1 л
  • брашно - около 500 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 1 п.
  • ванилова есенция - 1 к.л.
  • захар - за поръсване за глазура
  • жълтъци - 1 бр.
  • портокалово сладко
  • орехи - 2 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комбинирайте млякото с водата, маслото и растително масло. Разбийте яйцата със захарта, добавете сол, ваниловата захар, есенцията и маята.

Разбъркайте и оставете сместа да престои 10 минути, докато маята се активира. Добавете брашното и омесете меко тесто.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло, за да втаса.

Това тесто става и да се замеси в хлебопекарна.

Разделете готовото тесто на 4 топки и разточете тънка кора /кръг/. Нарежете всеки кръг на 12 триъгълника.

Смесете сладкото с орехите. Сложете от сместа по 1 ч.л. в широката част на всеки триъгълници и завийте кифличките.

Намажете с разбит жълтък и поръсете със захар приготвените козуначени кифлички.

Наредете кифличките в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете във фурна, загрята до 200 градуса до розов загар.

Много лесни козуначени кифлички - ароматни и пухкави, подходящи за кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TanyaGyurova
TanyaGyurova
Здравейте! Какво значи мая - 1 л ? Супена лъжица, чаена или кафена?
18.04.2021 13:49