Начин на приготвяне
Комбинирайте млякото с водата, маслото и растително масло. Разбийте яйцата със захарта, добавете сол, ваниловата захар, есенцията и маята.
Разбъркайте и оставете сместа да престои 10 минути, докато маята се активира. Добавете брашното и омесете меко тесто.
Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло, за да втаса.
Това тесто става и да се замеси в хлебопекарна.
Разделете готовото тесто на 4 топки и разточете тънка кора /кръг/. Нарежете всеки кръг на 12 триъгълника.
Смесете сладкото с орехите. Сложете от сместа по 1 ч.л. в широката част на всеки триъгълници и завийте кифличките.
Намажете с разбит жълтък и поръсете със захар приготвените козуначени кифлички.
Наредете кифличките в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете във фурна, загрята до 200 градуса до розов загар.
Много лесни козуначени кифлички - ароматни и пухкави, подходящи за кафе.
Да ви е сладко!
Коментари