Начин на приготвяне
Всички продукти за месенето (яйца, захар, мая, прясно мляко, брашно, есенцията и щипката сол) слагам в хлебопекарна. Пускам на програма Месене.
След като е готово тестото за козунак, разделям на 3 равни части.
Разточвам първата част на правоъгълник и слагам първата плънка.
После втората и третата по същия начин. Събирам ги и ги плета на плитка.
Като е готова, го усуквам като козуначено руло.
Включвам фурната на 50 градуса и слагам козунака да втаса и двойно да удвои размера си.
След като е втасал хубаво, го намазвам със жълтък и поръсвам със захар.
Вие може и да навлажните леко захарта, както желаете.
Увеличавам градусите на фурната на 150°C и следа козунака с три вида плънка.
Рецептата за козунак е изпълнена.