Начин на приготвяне
Всички продукти за тестото слагам в хлебопекарна и пускам програмата за месене на тесто.
Готовото тесто тегля на кухненска везна и разделям на 12 равни части тестото за козунак.
Върху набрашнена повърхност разточвам всяка част на правоъгълна форма, пълня с парченца локум и навивам на руло.
Готовото рулце завързвам на възел и оформям, за да влезе в силиконова формичка за мъфини.
Повтарям стъпките с останалите 11 части от тестото.
Запълнените вече силиконови форми поставям в метална тава за мъфини, за да запазят формата си малките козуначета.
Оставям да втасат на топло или в загрята фурна на 50°C.
Втасалите мъфини намазвам с жълтък и поръсвам със захар.
Увеличавам градусите на фурната от 50°С на 160°С и поставям тавата с тези бухнали козуначени мъфини.
Страхотни козуначени мъфини, които можем само да препоръчаме.