Начин на приготвяне
Яйцата се обелват. Режат се на 2 по дължина.
Жълтъците се слагат в блендер, а белтъците се нареждат в чинийка.
Печената чушка се обелва и се добавя в блендера.
Чесънът се обелва. Добавят се с горчицата и майонезата. Добавя се сол и сос Табаско. Сместа се блендира.
Пресният салам се настъргва на ситно ренде. Прибавя се в съда на блендера и се разбърква с лъжица.
Подготвя се найлонов плик. Сместа се слага в единия ъгъл на пликчето. Отрязва се крайчето. Отворчетата на белтъка от жълтъка се пълнят с плънката.
Маслините се нарязват на тънки лентички и всяка от лентичките се разрязва през средата.
Правят се цветчета от маслини върху пълнените яйца.
Сервират се с още маслини.
Яйца с пикантна плънка са подходящо мезе за след великденските празници, когато има останали боядисани яйца.