Печени медени свински пържоли

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
339
2k
772
992
23/04/2020
"Апетитни медени свински пържолки, с които храним цялата къща "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо543
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • мед - 60 г
  • горчица - 1 с.л. на зърна
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • червени картофи - 300 г бейби
  • моркови - 3 бр. големи /обелени, нарязани на едро/
  • пащърнак - 4 бр. малки /обелени, разполовени по дължина/
  • червен лук - 1 глава /нарязан на резени/
  • мащерка - няколко малки стръка
  • грах - 120 г замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете голяма дълбока тава с хартия за печене.

Поставете месото в средно голяма купа с половината от меда, половината от горчицата и половината от соса Уорчестър. Покрийте добре месото.

Смесете картофите, морковите, пащърнака, лука и мащерката в голяма купа с останалите мед, горчица и сос Уорчестър. Изсипете в тавата.

Загрейте голям тиган на силен огън. Напръскайте със зехтин. Гответе месото за една минута от всички страни или докато покафенее.

Сложете маринованите свински пържоли върху зеленчуците в тавата.

Печете, обръщайки от време на време, докато зеленчуците омекнат.

Поръсете с граха. Печете още 5 минути. Покрийте пържолите с фолио. Оставете за 5 минути да почине.

Чудни печени медени свински пържоли за цялото семейство!

Източник: Виолина Минкова - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар