Любимите домашни курабийки

Magi ChipovaMagi Chipova
Новак
1
2
2
22/04/2020
"Едва ли има човек, който не е хапвал домашните курабийки от детството - вече е време вие да ги приготвяте "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 227
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 кг
  • амонячна сода - 2
  • сода за хляб - 2 щипки
  • ванилия - 2
  • мас - 1 к.ч.
  • захар - 600 - 700 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава си изсипвате брашното и си правите вада, в която счупвате яйцата /1 белтък, а жълтъка изсипвате в чашка и слагате малко вода/.

Прибавяте захар, сол, ванилия, амонячната сода, содата за хляб, мастта, която предварително се разтапя в микровълнова печка.

Започвате леко да бъркате продуктите и постепенно загребвате от брашното.

След това помесете тестото с ръце, докато се позаглади.

Трябва да е леко меко. Късате си малко от тестото и въртите, докато стане малко гладко топче.

След това слагате в тава хартиено фолио и нареждате топчетата.

Отгоре намазвате с жълтъка, който е в чашата с вода, и поръсвате курабийките със захар по ваша преценка.

Слагате бабините курабии да се пекат.

Любимите домашни курабийки стават бързо, внимавайте да не изгорят.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар