Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Любимите домашни курабийки

Любимите домашни курабийки

Magi ChipovaMagi Chipova
Новак
1222
Любимите домашни курабийки
Снимка: Анонимен
2 / 3
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Едва ли има човек, който не е хапвал домашните курабийки от детството - вече е време вие да ги приготвяте"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 кг
  • амонячна сода - 2
  • сода за хляб - 2 щипки
  • ванилия - 2
  • мас - 1 к.ч.
  • захар - 600 - 700 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава си изсипвате брашното и си правите вада, в която счупвате яйцата /1 белтък, а жълтъка изсипвате в чашка и слагате малко вода/.

Прибавяте захар, сол, ванилия, амонячната сода, содата за хляб, мастта, която предварително се разтапя в микровълнова печка.

Започвате леко да бъркате продуктите и постепенно загребвате от брашното.

След това помесете тестото с ръце, докато се позаглади.

Трябва да е леко меко. Късате си малко от тестото и въртите, докато стане малко гладко топче.

След това слагате в тава хартиено фолио и нареждате топчетата.

Отгоре намазвате с жълтъка, който е в чашата с вода, и поръсвате курабийките със захар по ваша преценка.

Слагате бабините курабии да се пекат.

Любимите домашни курабийки стават бързо, внимавайте да не изгорят.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
1 кг. брашно - 700 гр. захар. Отлично!
07.10.2022 20:46