Крем карамел с банан и козунак

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
374
2k
959
1k
8
Крем карамел с банан и козунак
Снимка: Христилияна Василева
1 / 3
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Казваме Да на експериментите в кухнята - особено когато пред себе си виждаме крем карамел с банан и козунак"

Необходими Продукти

  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова заар - 2 бр.
  • козунак
  • банани - 1 брой
  • За карамела
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старият козунак и бананът се режат на тънко.

Яйцата се разбиват с прясното мляко. След това се прибавя и прясното мляко.

Във форма за кекс се изсипва захарта за карамела и 2 с.л. вода.

Слага се на котлона, докато получи приятен златист цвят.

След като е готов карамелът, формата за кекс се отстранява от котлона. Върху карамела се редят парчетата банан.

Отгоре се изсипва кремът и се реди козунак. Той трябва да покрие хубаво крема.

Парчетата козунак се притискат леко, за да попият от крема.

Крем карамелът с козунак се пече на 170 - 180 градуса, на водна баня за около 1 час.

След като е готов крем карамелът с банан и козунак, се оставя да изстине и се обръща.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: