Пърленки на тиган

Пърленки на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
11/03/2012
"Може да спретнете вкусна закуска за цялото семейство само за няколко минути с нашата рецепта за пърленки на тиган!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161 838
  • Преглеждания за месеца635
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разделя на топки и всяка се разточва на кора, с дебелина около 5 мм. Намазва се с разтопена мас, поръсва се със сирене и чубрица и се навива на руло.

Единият край на рулото се завива наляво, а другия надясно. Така, че да се получи осморка. Едното кръгче на осморката се сгъва върху другото и се разточва до толкова, колкото искате да е голяма пърленката.

Пече се от двете страни в добре загретия и подмазнен тиган с дебело дъно или сач (не забравяйте, че сачовете се загряват постепенно от слабо към силно. Готовите пърленки се намазват с масло.

Рейтинг

5 14
4 14
3 9
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
pavel_0303
pavel_0303
18.08.2018 09:06
изглеждат вкусни и лесни за приготвяне
0
0
Люси
Люси
17.12.2013 20:11
Здравейте, току-що направих тези пърленки за вечеря, стана нещо невероятно...но аз си направих тестото /за хляб/ и леко я подобрих като ги намазах с чеснова паста, след като ги изпекох. Отдавна се чудех как се правят тези многолистни пърленки, вече ще ги правя по-често.
4
4
Илияна Апостолова
Явно е с готово тесто от магазина.
6
6