Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка курбан чорба със застройка

Агнешка курбан чорба със застройка

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5987k1k5
Агнешка курбан чорба със застройка
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусна агнешка курбан чорба с варена застройка."

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 зелена или червена
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
  • За застройката
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да се измият и сварят дреболиите. Докато това се случва, може да стане лесно в мултикукър, на програма супа, а може и в тенджерата на средна степен на котлона до пълна готовност.

Измиваме и нарязваме зеленчуците. Готовите дреболии охлаждаме и нарязваме на парченца.

В тенджера с олио и малко масло задушаваме нарязаните зеленчуци. Прибавяме нарязания агнешкия комплект и разбъркваме. Следват подправките - черен и червен пипер, джоджен, веднага наливаме вода или зеленчуков бульон, ако желаете наситен вкус на агнешко сложете и чаша бульон от варенето на дреболиите.

Като кипне водата, добавете измития ориз. Посолете и варете до готовност на ориза.

Готовата курбан чорба застройте с малко кисело мляко и едно яйце, разбити с малко сол. Темперираме застройката с течност от чорбата и след това я сипваме в цялата курбан чорба. Разбъркваме и е готова! Поднесена със салата по желание е много вкусна.

Вижте също как да си направите бистра курбан чорба или любимата агнешка дроб-чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: