Начин на приготвяне
Първо трябва да се измият и сварят дреболиите. Докато това се случва, може да стане лесно в мултикукър, на програма супа, а може и в тенджерата на средна степен на котлона до пълна готовност.
Измиваме и нарязваме зеленчуците. Готовите дреболии охлаждаме и нарязваме на парченца.
В тенджера с олио и малко масло задушаваме нарязаните зеленчуци. Прибавяме нарязания агнешкия комплект и разбъркваме. Следват подправките - черен и червен пипер, джоджен, веднага наливаме вода или зеленчуков бульон, ако желаете наситен вкус на агнешко сложете и чаша бульон от варенето на дреболиите.
Като кипне водата, добавете измития ориз. Посолете и варете до готовност на ориза.
Готовата курбан чорба застройте с малко кисело мляко и едно яйце, разбити с малко сол. Темперираме застройката с течност от чорбата и след това я сипваме в цялата курбан чорба. Разбъркваме и е готова! Поднесена със салата по желание е много вкусна.
Вижте също как да си направите бистра курбан чорба или любимата агнешка дроб-чорба.