Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Сотирани аспержи със сос Холандез

Сотирани аспержи със сос Холандез

Сотирани аспержи със сос Холандез
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сотирани аспержи със сос Холандез - звучи така, сякаш сме в Мастършеф, познайте - и вкусът е също толкова очарователен, колкото името на ястието"

Необходими Продукти

  • аспержи - 200 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • вода - 50 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези аспержи със сос измиваме аспержите, подравняваме ги и ги обелваме.

Слагаме 2 с.л. от маслото в тигана с наситнените скилидки чесън.

Когато маслото се стопи, слагаме аспержите една до друга. Аспержите трябва да омекнат и да потъмнеят малко и тогава ги посоляваме леко отгоре и слагаме черен пипер.

Оставяме ги настрани, те ще си поемат останалото масло.

Почваме приготвянето на сос Холандес, като в тенджера налеем вода, така че като сложим още една купичка вътре за водната баня да стига дъното но не и да потъва вътре.

Слагаме 3-те жълтъка вътре и почваме да бъркаме, като контролираме температурата. Наливаме половин чаена чаша вода със сходна температура на жълтъка и продължаваме да бъркаме.

След това добавяме лимоновия сок и накрая малко сол и пипер, ако почне да се сгъстява, може да добавим още малко вода.

Поливаме аспержите с горещия сос отгоре. Имате страхотни сотирани аспержи със сос Холандез

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: