Начин на приготвяне
За тези аспержи със сос измиваме аспержите, подравняваме ги и ги обелваме.
Слагаме 2 с.л. от маслото в тигана с наситнените скилидки чесън.
Когато маслото се стопи, слагаме аспержите една до друга. Аспержите трябва да омекнат и да потъмнеят малко и тогава ги посоляваме леко отгоре и слагаме черен пипер.
Оставяме ги настрани, те ще си поемат останалото масло.
Почваме приготвянето на сос Холандес, като в тенджера налеем вода, така че като сложим още една купичка вътре за водната баня да стига дъното но не и да потъва вътре.
Слагаме 3-те жълтъка вътре и почваме да бъркаме, като контролираме температурата. Наливаме половин чаена чаша вода със сходна температура на жълтъка и продължаваме да бъркаме.
След това добавяме лимоновия сок и накрая малко сол и пипер, ако почне да се сгъстява, може да добавим още малко вода.
Поливаме аспержите с горещия сос отгоре. Имате страхотни сотирани аспержи със сос Холандез