Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с много лук

Свински кебап с много лук

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84734453
Свински кебап с много лук
Снимка: Niki Zhelyazkova
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"На това си вика българска гозба - свински кебап с много лук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 1.5 кг стар
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бира - 1 ч.ч., вино или топла водичка
  • черен пипер - млян и на зърна
  • кимион - млян и на зърна
  • къри
  • чубрица - + други по желание
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото е от свински врат, нарязвам го на едри парчета - около 5 см.

В загрятото олио го задушавам до смяна на цвета. Готвя в тенджера под налягане и добавям към месото 1 ч.ч. течност, вино, бира или топла водичка. Слагам и солта, и подправките.

Затварям тенджерата и след сигнала задушавам на бавен огън 7 минути. Охлаждам.

Добавям едро нарязания лук на полумесеци, разбърквам. Пак затварям и готвя за 2 минути с капака.

Ястието е бързо и много вкусно. За задушаването на лука не са необходими повече от две минути в тенджерата под налягане. Но той може да се досготви и без да затваряте тенджерата.

Само че самото готвене на кебапа малко ще се удължи във времето. Това вече е по ваш избор. Аз го правя при затворен капак.

Накрая, когато свинският кебап е напълно сготвен, може да се поръси с малко черен пипер!

Може да поднесете свинския кебап с много лук с гарнитура от варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Вкусотия,само дафиновият лист бих пропуснала!
24.04.2020 11:43
1
1
Покажи всички подкоментари