Начин на приготвяне
Измийте свинското месо, след което го нарежете на хапки.
Лука нарежете на полумесеци и оставете настрана.
Сипете 3 лъжици олио в тенджера под налягане и запържете свинското до получаване на златист цвят.
Прибавете нарязания лук и щом омекне прибавете червения пипер. Пържете няколко минути и налейте виното.
Щом алкохолът се изпари, налейте вода да покрие месото. Овкусете с подправките и когато течността заври затворете капака на тенджерата. Засечете 20-тина минути от момента на вдигането на налягането.
Изключете и отворете клапана, за да излезе парата. Махнете капака.
В малка купичка смесете брашното с малко вода и разбийте на кашица. Излейте при кебапа и разбъркайте. Върнете манджата за още 5 минути на котлона.
Свинският кебап с много лук е готов.
Коментари