Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Вкусен свински кебап с много лук

Вкусен свински кебап с много лук

Вкусен свински кебап с много лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"За почитателите на вкусното месце с много лук имаме една специална рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 грама
  • бяло вино - 1 к.чашка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • мащерка
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското месо, след което го нарежете на хапки.

Лука нарежете на полумесеци и оставете настрана.

Сипете 3 лъжици олио в тенджера под налягане и запържете свинското до получаване на златист цвят.

Прибавете нарязания лук и щом омекне прибавете червения пипер. Пържете няколко минути и налейте виното.

Щом алкохолът се изпари, налейте вода да покрие месото. Овкусете с подправките и когато течността заври затворете капака на тенджерата. Засечете 20-тина минути от момента на вдигането на налягането.

Изключете и отворете клапана, за да излезе парата. Махнете капака.

В малка купичка смесете брашното с малко вода и разбийте на кашица. Излейте при кебапа и разбъркайте. Върнете манджата за още 5 минути на котлона.

Свинският кебап с много лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Лукът ми се развари, но пак стана вкусно! Хубава рецепта!
03.08.2023 23:48