Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с лук в плик за печене

Свински кебап с лук в плик за печене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свински кебап с лук в плик за печене
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Добър апетит със свинския кебап с лук"

Необходими Продукти

  • свинско бут - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • червено вино - 0.5 ч.ч.
  • люти чушки - 1 червена, суха
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • чубрица - 0.5 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по едри парчета, измийте и подсушете, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

В тиган нагрейте олиото и добавете свинското месо, запържете за около 5 минути, като разбърквате.

Прибавете червения пипер и чубрицата, разбъркайте и премахнете тигана от огъня.

Нарежете лука на полумесеци и заедно с месото и лютата чушка поставете в плик за печене и налейте червеното вино.

Завържете плика и поставете апетитния кебап в тавичка, отгоре пробийте 2-3 дупчици в него с помощта на нож.

Печете свинския кебап с лук в плик за печене в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: