Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме на лентички всички листа лапад, като отстраняваме дръжките.
Разделяме нарязаното на броя кори в пакета и поръсваме равномерно върху всяка, а после я нагъваме на хармоника.
Всички набръчкани кори подреждаме в голяма кръгла тава, предварително намазана с шарлан, като ги подреждаме една до друга и разпределяме, без да степваме.
Отгоре поливаме на фина струйка с шарлан и поръсваме с натрошеното краве сирене – около 2 ч.ч., 1 равна к.л. кафява тръстикова захар,
Заливката за нашата баница с лапад приготвяме, като в дълбока купа сипваме всички съставки една след друга: 2 яйца, 1 голяма кофичка кисело мляко – предварително разбъркано с 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 поизравнена ч.л. хималайска сол – на вкус, половин равна к.л. Мадраско къри, 1 равна чаена лъжичка куркума – индийска, половин к.л. смлян кимион, по 2-3 щипки кориандър и джинджифил на прах, сушени и стрити чубрица и босилек, и ½ равна к.л. смлян черен пипер.
Разбъркваме старателно и заливаме баницата, разпределяйки млечната смес със супена лъжица равномерно по повърхността и по краищата на цялата окръжност.
Печем баницата за около 25 минути (зависи от фурната), отгоре и отдолу на 180-200 градуса.
Баница с лапад и къри заливка – наситена с ориенталски подправки. Богата гощавка за цялото семейство!
Чудно Вкусно!