Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с макарони и месо

Мусака с макарони и месо

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Мусака с макарони и месо
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Една по-различна мусака - с макарони и месо"

Необходими Продукти

  • месо пилешко - 500 г или свинско
  • макарони - 400 г
  • масло - 60 г
  • домати - 1 бр
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 с.л
  • подправки - на вкус
  • магданоз - нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода и се отцеждат.

Месото се изчиства при необходимост, измива се и се нарязва.

Поставя се в студена вода да ври за около 10 минути.

Изважда се и след като изстине, се смила в месомелачка един път.

Поставя се в тиган или друг подходящ съд на котлона в част от маслото и част от обелените и нарязани на ситно домати.

Разбърква се няколко пъти и се добавят подправките.

Налива се с гореща вода толкова, колкото да се покрие.

Варим до полусваряване. Сваля се от огъня, прибавят се останалите домати, магданозът и се посолява.

Макароните се разбъркват се с разтопено масло и месото.

Сипват се в тава и се заглаждат.

Мусаката се пече около 25-30 минути.

Преди готовност мусака с макарони и месо се залива със смес от прясното мляко яйцата и брашното и се запича само отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: