Начин на приготвяне
В 1 литър вряща вода прибавяме супена лъжица олио и щипка сол, след което прибавяме макароните и варим до готовност.
Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото до омекване.
Прибавя се каймата и се пържи, докато се позлати. Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният пресен магданоз и подправките и се оставя да къкри още няколко минути.
Сместа се прибавя към отцедените макарони и всичко се изсипва в тавичка.
Залива се с вода почти до нивото на сместа и се пече във фурна до извирането ѝ.
Накрая мусаката се залива с разбитите яйца, кисело мляко, сода и сол и се запича за още 10-15 минути, докато заливката се запече.
Мусаката с кайма и макарони е готова.