Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма и макарони

Мусака с кайма и макарони

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Мусака с кайма и макарони
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Сочно Болонезе на фурна...няма как да не ви допадне"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • макарони - 400 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 литър вряща вода прибавяме супена лъжица олио и щипка сол, след което прибавяме макароните и варим до готовност.

Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото до омекване.

Прибавя се каймата и се пържи, докато се позлати. Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният пресен магданоз и подправките и се оставя да къкри още няколко минути.

Сместа се прибавя към отцедените макарони и всичко се изсипва в тавичка.

Залива се с вода почти до нивото на сместа и се пече във фурна до извирането ѝ.

Накрая мусаката се залива с разбитите яйца, кисело мляко, сода и сол и се запича за още 10-15 минути, докато заливката се запече.

Мусаката с кайма и макарони е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: