Мусака без месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Мусака без месо1 / 2
15/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7 парчета

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 глави кромид
  • ориз - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • картофи - 2 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • за заливката
  • картофи - 4 за пюре
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • масло - 60 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания ситно лук в сгорещено олио. Добавете измития ориз, разбъркайте няколко пъти и залейте с гореща вода, овкусете със сол, черен и червен пипер и сложете капака. Варете така ориза, докато набъбне.

След като свареният ориз изстине, разбъркайте го с яйцата и нарязания магданоз.

Обелете картофите, нарежете ги на кръгове и ги изпържете в сгорещена мазнина или масло. В тавичка редете ред ориз, ред картофи, залейте с размитото в малко вода доматено пюре и подредете няколко парченца масло. Сложете мусаката да се пече до готовност.

Сварете още няколко картофа, направете ги на пюре, леко охладете и разбъркайте с 1-2 яйца. Овкусете със сол и пипер и разстелете върху муската. Залейте с разбитото кисело мляко с яйца и върнете да се запече отново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: