Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Домати пълнени с ориз и гъби

Домати пълнени с ориз и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Домати пълнени с ориз и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Перфектното предястие, което ще ви накара да забравите, че има и основно"

Необходими Продукти

  • домати - 220 гр.
  • гъби - 50 гр.
  • ориз - 40 гр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 25 гр.
  • магданоз - 5 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • сол - 1 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На доматите се отрязва отгоре едно капаче, което запазваме, а вътрешността изваждаме.

Нарязаните на ситно предварително почистени гъби и лук се задушават в част от мазнината и малко вода. Когато водата се изпари се прибавя оризът и се пържи около 5 - 6 мин.

Прибавя се солта, вътрешността на доматите, магданоз, черния пипер и вода, необходима за набъбването на ориза. Когато оризът поеме водата, със сместа се пълнят издълбаните средно големи домати.

Похлупват се с капачетата си, подреждат се в тава, поливат се с останалата мазнина и се пекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: