Начин на приготвяне
Сваряваме половин ч.ч. кафява леща в 1 ч.ч. вода с половин чаена лъжичка сода за хляб.
След 10 минути добавяме на ситно нарязаните моркови, лук и чесън и оставяме да се варят под капак.
Малко преди лещата да е сварена, добавяме нарязаните зеленини: 20 листа лапад (без дръжките), 6-7 листа киселец, половин връзка листа от глухарчета, ½ връзка свеж магданоз (без дръжките), няколко стръка пресен лук.
Заливаме с литър и половина гореща вода загрята на електрическа кана.
Сипваме оранжевата леща и подправяме с 1 с.л. шарлан, 1 ч.л. хималайска сол, ½ ч.л. кафява тръстикова кристална захар, ½ к.л. черен пипер, половин чаена лъжичка червен пипер, 1/3 к.л. мадраско къри, половин равна ч.л. смлян кимион, половин лъжичка сушена и стрита градинска чубрица.
Разбъркваме и оставяме супата от леща да се вари под капак още 15-20 минути.
Поднасяме градинската супа топла и сгряваща, по желание поръсена с прясно нарязан магданоз или пресен лук.
Чудно вкусна, засищаща и здравословна вечеря е тази градинска супа с два вида леща, лапад и киселец!