Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Спаначена супа»Лека кремсупа от лапад

Лека кремсупа от лапад

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Лека кремсупа от лапад
Снимка: AneliaStefanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Кремсупата от лапад се съчетава добре с крутони или препечена филийка"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 ч.ч. бланширан
  • картофи - 4 бр. средни
  • кисело мляко - 200 мл
  • зелен лук - 2 стръка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се слага в тенджера на котлона и се покрива с вода.

Прибавят се нарязаните картофи и лука и зеленчуковата супа се готви до готовност на картофите.

Овкусява се със сол и джоджен и се капва малко олио.

След като е сварена лападената супа, се оставя се да се поохлади малко.

Когато поизстине, се добавят сиренето и киселото мляко и всичко се пасира.

Кремсупата от лапад се съчетава добре с крутони или препечена филийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: