Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги разрежете на лодки.
Издълбайте вътрешността и заделете.
Сложете в тенджера вода и изчакайте да заври.
Пуснете тиквичките за вътре за 5 минути извадете.
Отцедете добре и подредете в тавичка за печене.
В тиган запържете бекона, нарязан на дребно до златисто.
Добавете лука (също на дребно) и вътрешността на тиквичките. Задушете до омекване.
Добавете сметаната о подправките. Изчакайте няколко минути и изключете соса Карбонара.
Счупете двете яйца и разбъркайте сместа.
Напълнете тиквичките и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност, като малко преди да извадите, поръсите пълнените тиквички а ла Карбонара с настърган кашкавал.