Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички а ла Карбонара

Пълнени тиквички а ла Карбонара

Пълнени тиквички а ла Карбонара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Тиквички а ла Карбонара - а ла супер вкус"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • лук - 1 бр.
  • бекон - 150 г
  • сметана - 100 мл
  • индийско орехче
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги разрежете на лодки.

Издълбайте вътрешността и заделете.

Сложете в тенджера вода и изчакайте да заври.

Пуснете тиквичките за вътре за 5 минути извадете.

Отцедете добре и подредете в тавичка за печене.

В тиган запържете бекона, нарязан на дребно до златисто.

Добавете лука (също на дребно) и вътрешността на тиквичките. Задушете до омекване.

Добавете сметаната о подправките. Изчакайте няколко минути и изключете соса Карбонара.

Счупете двете яйца и разбъркайте сместа.

Напълнете тиквичките и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност, като малко преди да извадите, поръсите пълнените тиквички а ла Карбонара с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: