Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бърза и вкусна торта от стар козунак

Бърза и вкусна торта от стар козунак

iv4e_26iv4e_26
Новак
12395
Бърза и вкусна торта от стар козунак
Снимка: iv4e_26
2 / 4
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Вкусна торта от стар козунак за нула време"

Необходими Продукти

  • козунак - 500 г стар
  • кисело мляко
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 60 мл
  • пудра захар - на вкус
  • плодове - по избор
  • ванилия - по желание
  • прясно мляко - или компот за напояване на козунака
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря в ледена вода и се оставя да набъбне.

През това време козунакът се нарязва на филийки и се приготвя кремът, като в киселото мляко се добавя пудра захар на вкус (имайте предвид, че и козунаците са сладки) и ванилия.

След като желатинът е набъбнал, се разтопява на водна баня (без да завира) и се добавя на тънка струйка към крема.

Дъното на форма за торта или тавичка се покрива с прозрачно фолио. Подреждат се плодове по ваш избор - пресни или от компот (може и без плодове). След това се слага слой от крема.

Върху него се редят парчетата козунак, леко напоени в прясно мляко или компот. После се слага още един слой плодове (по желание) и отгоре крем, след това пак сиропирани парчета козунак.

Това се повтаря, докато не свършат продуктите за козуначения сладкиш, като последният слой трябва да е козунак.

Козуначената торта се оставя в хладилника поне 3 часа да се стегне, а най-добре е цяла нощ. След това се обръща и се декорира по ваше желание (ако не сте сложили плодове на дъното на формата/тавичката).

Тази бърза и вкусна торта от стар козунак е подходяща за всеки сезон, защото козунаците могат да бъдат заменени от бисквити/бишкоти.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: