Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Нахут със свински кокали и испанско чорисо

Нахут със свински кокали и испанско чорисо

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Нахут със свински кокали и испанско чорисо
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • лук - 1 гл. стар
  • чушки - 1 червена/ зелена пиперка
  • моркови - 1 бр., нар. на кръгчета
  • доматено пюре - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • свински кокали - останали ми от мелене на кайма
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието готвя в тенджера под налягане за удобство и бързина.

Накисвам нахута от предният ден поне 12-16 часа преди готвене.

Първо отпенвам костите или ако е месо. След припенването добавям накиснатия и отцеден нахут, нарязания на ситно лук, морков, сол, червен пипер, джоджен.

Наливам гореща вода до средата на тенджерата или по-малко, според това колко ни е ястието.

Затварям тенджерата под налягане и след сигнала готвя 25 минути.

Охладена отварям тенджерата и добавям нарязаната червена пиперка в яхнията, доварявам още няколко минути и доматеното пюре накрая.

Пиперката винаги я слагам след отваряне на ястието, за да не се размекне много при готвенето под налягане.

Ако е необходимо, добавям още малко джоджен - сух.

При необходимост разтварям малко брашно в студена вода и сгъстявам нахута със свински кокали и испанско чорисо.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: