Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Прясно зеле със свински кокали

Прясно зеле със свински кокали

Прясно зеле със свински кокали
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусно и икономично ястие за студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • свински кости - 1 кг
  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • магданоз
  • бульон - от кости
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете свинските кокали.

Почистете зелето и го нарежете на ивици. Сложете го в тенджера под налягане.

Добавете олиото, 1 ч.ч. прецеден бульон, червения пипер и овкусете със сол.

Обелете домата и го нарежете на парченца. Прибавете го към зелето и затворете с капака.

Варете докато зелето омекне. Оставете тенджерата, докато парата излезе и отворете капака.

Прибавете обезкостеното месо и варете още 10 мин., като разбърквате от време на време.

Ако е необходимо, добавете още малко бульон. Гарнирайте с магданоз.

Прясното зеле със свински кости е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: