Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Варени свински кокали със зеленчуци

Варени свински кокали със зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Варени свински кокали със зеленчуци
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Любима класика от кухнята на баба - гледаме и се облизваме гладно"

Необходими Продукти

  • свински кокали - 2 кг
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - няколко зърна(на вкус)
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 глави
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сварете измитите кокали в подсолена вода, дафиновия лист и черния пипер, до готовност на месото по тях.

В тава нарежете на едро лука, чушката, морковите, картофите и добавете целите и необелени скилидки чесън. Налейте малко олио и поръсете с червения пипер, разбъркайте.

Поставете сварените кокали отгоре, като ги наместите вътре в зеленчука.

Налейте от бульона (в който са се варили кокалите), толкова, колкото да покриете зеленчука с него, посолете, ако е нужно.

Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 250 градуса фурна, печете до готовност на зеленчука, като през последните 10 минути отвийте ястието за лек загар.

При сервиране поръсете с пресен ситно нарязан магданоз и люто чушле, ако обичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: